SEO - søkemotoroptimalisering. Øk trafikken på dine nettsider

Søkemotoroptimalisering handler om to ting. Strategi og teknologi. Begge deler er like viktig for å oppnå synlighet i søkemotorer. SEO er mer en kun å optimalisere de sidene en har. Snakk med Megabite AS om å velge rett strategi.

Google PageRank

Hva er Google PageRank og hva gjør det for søkemotoroptimalisering av ditt nettsted

Google sin definisjon kan beskrives slik:

PageRank er basert på internettets demokratiske natur  og utnytter nettets linkstruktur som en indikator på en enkelt nettsides verdi. Hovedelementet i algoritmen oppfatter en link fra en side A til en side B som en “stemme” fra A på nettsiden B. Antall “stemmer” er avgjørende for hvilken PageRank verdi Google gir til nettsiden B. Google analyserer også nettsiden A og dersom denne nettsiden oppfattes av Google til å være “betydningsfull” så får nettsiden B en ennå høyere verdi. Mange inngående linker fra betydningsfulel sider kan gi nettsiden B ennå høyere PageRank.

Et forsøk på å forklare dette på en enkel måte må være å si at at Google rangerer viktigheten av ditt nettstedi forhold til andre. Dette gjøres i en skala fra 1 - 10. Årsaken til at Google rangerer siden din er å gi de som søker på Google mest relevant innhold i forhold til sitt søk. De nettsider som har mye trafikk og mange som linker inn til dem vil ofte ha mer relevant informasjon en små nettsteder med lite trafikk.

Hva gir mitt nettsted høyere Page Rank?
 
  • Inngående linker fra andre nettsteder. En inngående link fra et nettsted med høy page rank teller mer fra et med lav.
  • Mange besøkende på ditt nettsted.
  • Alder. En ny nettside får ikke like høy page rank som en som har vært på nett en stund.
  • God teknisk kvalitet på siden.
  • Høy oppdateringsfrekvens på siden.
google page rank