Søkemotor­optimalisering SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO). Viktigere nå enn noen gang!
Synlighet i søkemotorer er viktig. Viser dine sider igjen ved søk i for eksempel Google? Siden over 92% av alle nettbrukere i dag benytter søkemotorer for å finne varer og tjenester, er det viktig å være synling. I følge Forrester starter 93% av all handel i en fysisk butikk med at kjøperen først har innhentet informasjon på web.
seo-graph

Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering (seo) vil si at man bruker tilgjengelig kunnskap om  søkemotorer for å bygge opp nettstedet både teknisk og innholdsmessig. Gjør man dette riktig, får man i de fleste tilfeller høyest mulig rangering og dermed topp plassering innenfor de områder man ønsker å profilere seg. Søkemotoroptimalisering består av to deler:    

Strategi: Hvem er dine kunder, og hvilke ord og ordkombinasjoner er viktig for din virksomhet.
Teknologi: Uten en god publiseringsløsning vil en ikke lykkes med sin strategi. Velg en løsning som har moduler for optimalisering for søkemotorer og som skriver korrekt kode.

Hvordan rangeres man?

Rangering baserer seg på flere hundre parameter, men kan grovt deles inn i innhold, teknisk kvalitet og synlighetselementer. Innhold på siden vil uansett være det viktigste elementet for høy synlighet. Juks virker ikke. Skap bredde og innhold som engasjerer. 

Er man veldig svak på teknisk kvalitet og synlighetselementer, hjelper det ikke om kvaliteten på innholdet er godt. En kombinasjon av alle tre er som oftest det optimale. Det er svært viktig å ha et godt publiseringsverktøy for nettstedet. Det må skrive riktig kode og ikke ha begrensninger i forhold til søkemotoroptimalisering.

Få mer trafikk

Med milliarder av søk på Google hver dag, hvorfor får ikke din side mer trafikk? Forklaringen er enkel. Det søkes på millioner av ulike ord og ordkombinasjoner. Når ditt nettsted har få sider med lite innhold vil du bli synlig på få ord. 

For å lage et bilde på sitasjonen blir det som å sette ut en bøtte for å samle vann på en regnværsdag. Selv om det pøsregner vil du få lite vann i bøtta. Årsken er enkel, diameteren er for liten og omfanget for stort. ENESTE måten du kan få mer vann i bøtta er å utvide diameter, noe du også bør gjøre på ditt nettsted. Flere sider med mer innhold skaper mer bredde og mer trafikk.
seo-wheel-charts

Søkemotor- optimalisering

Skap innhold som engasjerer

Det er mange ting som påvirker din plassering i søkemotoren Google. Selv om teknisk kvalitet og innhold vil også sider som har mye trafikk får høyere indeksering. Da kommer en fort i et dilemma. Hvordan får en trafikk når en ikke har synlighet. Jobb med innholdet, gi merverdi, promoter siden på Facebook. Gjennom trafikken du vil få fra andre eksterne kilder vil du også få nok trafikk på siden som i sin tur vil hjelpe organisk synlighet på Google og andre søkemotorer. 

Hvordan oppnå høy synlighet og få mye trafikk

Mange selskaper som jobber med SEO dvs. søkemotoroptimalisering har mye fokus på tekniske elementer på de sidene som nettstedet består av. Dette er forsåvidt korrekt, men det er viktig å huske på at en må skape bredde, dvs. flere sider, mer innhold og merverdi for kunder.

Google

Google er den desidert største søkemotoren i markedet. Ved optimalisering av nettsider mot søkemotorer er det denne man bør har mest fokus på.

Vi hjelper deg

Med forståelse for søkemotoroptimalisering / SEO er det mulig å gjøre mye selv for å nå en høyere rangering i Google, men det er ofte tidkrevende å sette seg inn i faget. Kontakt Megabite for å høre hva vi kan gjøre for deg.