Destinet publiseringsløsning CMS

­ Destinet er svært brukervennlig og trygt alternativ til open source lønsinger. Enkel i bruk og svært gode SEO egenskaper skiller denne fra andre løsninger.

Funksjonalitet

Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering er viktig. Viser dine sider igjen ved søk i f.eks. Google? Da over 92% av alle nettbrukeren i dag benytter søkemotorer for å finne varer og tjenester, er det viktig å være synling.


Når en bruker DestiNet som publiseringsløsning har en et svært kraftig verktøy for å oppnå høy rangering i søkemotorer. Begrunnelsen for dette er blant annet en ypperlig måte til å sette egne søkemotorvennlige urlèr, tittel på side, beskrivelse og nøkkelord samt SEO modulen som medfølger alle utgaver av DestiNet. 

SEO modul for DestiNet

En av utfordringene med søkemotoroptimalisering er å skrive riktige tekster. En vil ikke gå på komprimiss med budskapet virksomheten har kun for å få høy oppføring samtidig som en må få inn nok nøkkelord i teksten. Et faremoment ved skriving av tekst er at en ofte overdriver bruken av nøkkelord og av den grunn ikke blir indexert av Google da de ser din innsats som forsøk på juks. (SEO Spam). Utfordring blir da ofte hvor mange ganger et nøkkelord går igjen på en side i prosent. Dette løses fint i SEO modulen i DestiNet. Se illustrasjon under:

Nøkkelord

Når en optimaliserer nettsider for må en vite at Google ikke lenger tar like mye hensyn til nøkkelord nå som før, og betydningen av dem er svært liten. Men i kombinasjon med mange andre faktorer vil de gi effekt enda. Et faremoment er om en legger inn nøkkelord som ikke er beskrevet i teksten. Det er ikke alltid lett og oppdage. Ved å benytte SEO modulen i DestiNet kan en legge til nøkkelord fra den faktiske teksten ved å klikke på + tegnet.

Innstillinger

Ved å klikke på "Innstillinger" på den enkelte side kan en enkelt endre tittel på siden, også hva som vises i menyen. En kan sette egen url: dvs hva en ønsker bak domenenavnet slik en både får effekt for søkemotoroptimalisering gode linker å sende fra seg til undersider på nettstedet. Om en har flere språk kan en utføre alle endringer på ett sted, se illustrasjon under:

Det er viktig at den som utvikler webdesign for nettstedet har kompetanse på SEO. Det går på design på alt fra overskrifter, bildebruk, tekst, men osv.

Språkmodul

Ønsker du flere språkversjoner av nettstedet ditt? Årsaken til en ønsker å vise nettstedet på flere språk kan være mange. Noen ønsker å nå en større målgruppen med å henvende seg utenfor landegrensene. I DestiNet er det svært enkelt å arbeide med flere språk.

Ønsker du flere språkversjoner av nettstedet ditt?

Årsaken til en ønsker å vise nettstedet på flere språk kan være mange. Noen ønsker å nå en større målgruppen med å henvende seg utenfor landegrensene. Ved å lage engelsk versjon av megabite.no opplevde vi en tilgang med nye kunder. Årsaken var trolig at Stavanger er en by med mange engelsktalende også innen næringslivet. De bruker ofte søkemotorer for å finne leverandører, og når de finner en lokal virksomhet som viser de mestrer engelsk, er veien kort til å få en ny kunde.

DestiNet publiseringsløsning løser utfordringen med flere språk på nettstedet på en genial måte. Følg med under for en kort forklaring på virkemåten. Ta også kontakt om en ønsker en demonstrasjon.

Kanskje ikke alle sider på flere språk?

Det er kanskje  ikke sikkert at nettstedet skal, eller behøver å ha alle sider på eks. engelsk. Denne konkrete siden du står på nå er ikke på engelsk. Om du klikker deg gjennom hovedmenyen på megabite.no vil en se at alle de "viktige" sidene er oversatt. Hva en bør oversette vil variere fra virksomhet til virksomhet. En bør tenke om budskapet er viktig for målgruppen.

Ved å klikke på engelsk flagg vil en komme til engelsk side. Om en er i redigeringsmodus vil en også komme til engelsk versjon for redigering.

Flagg i redigeringsmodus

Flagg i redigeringsmodus

Se bilde under. Om en har kjøpt en eller flere språkmoduler dukker de opp som flagg i høyrespalte i redigeringsmodus. Klikk på det språket en ønsker å redigere i. Det er  mange språk tilgjengelig.

Innstillinger

I utgangspunktet når en har en språkmodul så lages alle nye sider på alle språk. Men de er ikke publisert (online) Klikk på "Innstillinger for side" for den siden du ønsker å ha på engelsk og kryss av for "Publisert/synlig" og siden er live. Du kan samtidig endre meny tittel, tittel på side og beskrivelse for siden. 

Beskjære bilder i bildemodul

For å jobbe med DestiNet behøver en ikke kompetanse på verken web eller bildebehandling. Se under hvordan en klipper (Crop) bilder i bildemodul i DestiNet.

Destinet sin bildemodul har støtte for beskjæring av bilder. Når en er inne i modulen klikker en kun på crop symbolet. Det flotte med denne modulen er at du ikke ødelegger originalbildet i filer på  nettstedet. Det er kun en kopi du beskjærer. Dvs du kan bruke samme bildet i full størrelse/utsnitt på andre sider. En kan også når som helst endre utsnitt i etterkant med å gå tilbake og gjøre stegene under på ny.
beskjere
Velg nå område du vil klippe ut med musepeker.
beskjere2
Trykk deretter "lagre" og du er klar til å sette bilde inn på siden.