Publiseringsløsning/CMS/WordPress

Velg riktig publiseringsløsning (CMS). WordPress eller alternativer?

CMS (Content Management System) er et programvaresystem som gir brukeren muligheten til å administrere og oppdatere innholdet på et nettsted uten å ha teknisk kunnskap om nettsideutvikling. Dette gjør det enklere å legge til, redigere eller slette innhold på nettstedet, samt å administrere brukere og tilganger. Megabite AS har 21 års erfaring med ulike løsninger og har i dag høy kompetanse på WordPress og og andre populære løsninger i markedet. Valg av løsning gjøres sammen med en av våre rådgivere basert på behov. 
wordpress3

Publiserings- løsning

WordPress CMS

De aller fleste nettsteder i dag er laget med en publiseringsløsning (også kalt publiseringsverktøy eller CMS). Markedet flommer over av løsninger og det er ikke lett å velge riktig. Megabite AS har kompetanse på flere verktøy, men står i dag som leverandør av WordPress, Destinet CMS og Webflow. 

WordPress er en åpen kildekode Content Management System (CMS) som brukes av mange nettsteder over hele verden for å administrere og oppdatere innholdet på nettstedet. Det er en av de mest populære CMS-ene på markedet og gir brukeren muligheten til å legge til, redigere og slette innhold uten å ha teknisk kunnskap om nettsideutvikling.

WordPress er enkel å bruke og har et stort utvalg av temaer og plugins som gir nettstedet et profesjonelt utseende og øker funksjonaliteten. Temaer kan tilpasses for å matche bedriftens merkevare og plugins kan legge til funksjoner som sosiale medier-delingsknapper, kontaktskjemaer og e-handel.

Velg løsning til dine behov

Megabite har valgt å ikke utvikle en egen løsning, men heller ha fokus på å finne de beste produktene i markedet å tilby våre kunder. I dag stilles det store krav til en publiseringsløsning. Mye med tanke på brukervennlighet, men også i forhold til tekniske egenskaper som i sin tur vil kunne gi bedre oppføring i søkemotorer som Google. Flere og flere løsninger i markedet er det som kalles åpen kildekode (open source), noe som gjør det rimeligere å komme igang, samt det ofte blir et stort nettverk med tilleggsprogramvare tilgjengelig. WordPress er et svært god eksemple på dette. 

Når Megabite eller andre lager webdesign til et nettsted, er det ofte en forutsetning at en kjenner publiseringsløsningen som skal benyttes. Årsaken er at en del publiseringsløsninger har begrensninger på hva som er mulig å implementere. Megabite AS kan levere kun webdesign etter ønske, eller kun CMS løsning i noen tilfeller. Uansett er høy kompetanse om publiseringsløsningen viktig for å kunne levere en bra løsning. 

CMS og SEO

Ulike CMS løsninger har ulik støtte for SEO arbeid. Valg av rett løsning er viktig om synlighet i søkemotorer er viktig. Alt fra korrekt kode, optimalisering av innhold og mulighet for å jobbe med metadata på en effektiv måte er viktig for å nå strategiske mål. Alle løsninger som Megabite AS leverer i sine prosjekter har god støtte for SEO da dette er et prioritert område for oss. Vi gir også nødvendig opplæring for å utnytte verktøyene maksimalt når en jobber med nettsiden. 

Arbeid med innhold har blitt stadig viktigere innen SEO (søkemotoroptimalisering). Det er viktig å skape mer innhold av høy kvalitet for å få synlighet, samt beholde kunden når de besøker nettstedet. En god CMS løsning er avgjørende for selv å kunne jobbe med nettsiden og stadig utvikle den videre.