Publiseringsløsning/CMS/WordPress

Velg riktig publiseringsløsning (CMS) WordPress eller Destinet

Publiseringverktøy, publiseringsløsning eller CMS, ulike navn på samme ting. Kort fortalt er det et verktøy som brukes til enkelt å kunne publisere innhold på Internett og er selve grunnmuren i et nettsted. Velg rett publiseringsløsning i forhold til dine behov. Megabite AS har 19 års erfaring med ulike løsninger og har i dag høy kompetanse på WordPress og Destinet CMS. Valg av løsning gjøres sammen med en av våre rådgivere basert på behov. 
wordpress3

Publiserings- løsning

WordPress CMS

De aller fleste nettsteder i dag er laget med en publiseringsløsning (også kalt publiseringsverktøy eller CMS). Markedet flommer over av løsninger og det er ikke lett å velge riktig. Megabite AS har kompetanse på flere verktøy, men står i dag som leverandør av WordPress, Destinet CMS og Webflow. 

WordPress er verdens desidert mest brukte løsning. Sammen med tema som DIVI blir WordPress enkel å bruke for de aller fleste. Et utvalg av inntil 50 000 plugins (3. parts programvare) gjør det rimelig å få funksjoner en tidligere måtte utvikle særskilt for kunde. WordPress har også svært gode muligheter for netthandel gjennom WooCommerce. WordPress er åpen kildekode (open source) og derav rimelig å komme i gang med. 

Megabite har også lang erfaring med Destinet CMS. Det er en norsk utviklet løsning som gir svært stabile og raske nettsider som er enkle i bruk. Dette er en lisensiert løsning som en kjøper rettigheter til og betaler månedlig lisens for. 

Velg løsning til dine behov

Megabite har valgt å ikke utvikle en egen løsning, men heller ha fokus på å finne de beste produktene i markedet å tilby våre kunder. I dag stilles det store krav til en publiseringsløsning. Mye med tanke på brukervennlighet, men også i forhold til tekniske egenskaper som i sin tur vil kunne gi bedre oppføring i søkemotorer som Google. Flere og flere løsninger i markedet er det som kalles åpen kildekode (open source), noe som gjør det rimeligere å komme igang, samt det ofte blir et stort nettverk med tilleggsprogramvare tilgjengelig. WordPress er et svært god eksemple på dette. 

Når Megabite eller andre lager webdesign til et nettsted, er det ofte en forutsetning at en kjenner publiseringsløsningen som skal benyttes. Årsaken er at en del publiseringsløsninger har begrensninger på hva som er mulig å implementere. Megabite AS kan levere kun webdesign etter ønske, eller kun CMS løsning i noen tilfeller. Uansett er høy kompetanse om publiseringsløsningen viktig for å kunne levere en bra løsning. 

CMS og SEO

Ulike CMS løsninger har ulik støtte for SEO arbeid. Valg av rett løsning er viktig om synlighet i søkemotorer er viktig. Alt fra korrekt kode, optimalisering av innhold og mulighet for å jobbe med metadata på en effektiv måte er viktig for å nå strategiske mål. Alle løsninger som Megabite AS leverer i sine prosjekter har god støtte for SEO da dette er et prioritert område for oss. Vi gir også nødvendig opplæring for å utnytte verktøyene maksimalt når en jobber med nettsiden. 

Arbeid med innhold har blitt stadig viktigere innen SEO (søkemotoroptimalisering). Det er viktig å skape mer innhold av høy kvalitet for å få synlighet, samt beholde kunden når de besøker nettstedet. En god CMS løsning er avgjørende for selv å kunne jobbe med nettsiden og stadig utvikle den videre.