Responsivt design for nettsider

Nå er det viktigere enn noen gang med et godt webdesign

Responsiv design for web

Responsiv design handler om å designe og lage nettsider slik at de tilpasser seg alle skjermstørrelser. Nettsidenes innhold tilpasses skjermbredden til ulike datamaskiner og nettbrett, og går gjerne fra to eller tre kolonner til én kolonne på mobiltelefon. Når en oppdaterer innhold på nettsiden, oppdateres det samtidig alle steder siden det kun er én side man jobber med. Dette gir responsive nettsider en fordel foran mobile nettsider.
 
dekk1-responsive-005
Eksempelet over er en typisk responsiv side. Innholdet tilpasser seg skjermstørrelsen. Menyen endres ofte på de minste størrelsene for å gjøre det mer berørings-vennlig.

Om man skal velge rene mobile nettsider (der hver side har sin egen mobilversjon – altså dobbelt opp med sider) eller responsive sider, har med målgruppe og hvilket fokus man ønsker å ha. Om man for mobilbrukere skal ha et annet fokus eller innhold, eller at en del av innholdet ikke skal vise for disse, er en mobilversjon av siden det rette. Responsive sider er enklere å vedlikeholde, så om alt innhold skal være tilgjengelig for alle skjermstørrelser, er dette veien å gå.

Vi anbefaler å se på statistikken til nettstedet. Se på hvor stor andelen av trafikken som kommer fra mobiltelefoner og velg strategi ut fra det. Dette må ses på i kombinasjon med målgruppen virksomheten henvender seg til.
Det medfører alltid en liten ekstrakost å få en nettside responsiv. Designprosessen må ta hensyn til endring i layout ved ulike skjermstørrelser, publiseringsløsningen må støtte responsiv design og testfasen blir mer omfattende når sidene skal fungere på ulike enheter og skjermstørrelser.

Kontakt oss i Megabite for en samtale om hva som er best for din virksomhet. Vi kan tilby gode løsninger både for responsive og mobile nettsider.

Mobil web

En mobil nettside har, i motsetning til en responsiv side, en egen side med egen adresse som vises på mobile enheter, ofte m.domene.no. Dette har både fordeler og ulemper.

Les mer om mobile nettsider her