Lag nettbutikk med WordPress WooCommerce

wordpress woocommerce stavanger
WordPress har blitt verdens mest brukt programvare for å lage og redigere nettsider. Mange lurer på om det er mulig å lage nettbutikk i WordPress?

WooCommerce er WordPress sin nettbutikkløsning og har allerede blitt størst i verden med en markedsandel på godt over 30%. En av årsakene til populariteten kan nok sees i sammenheng med den enorme brukermassen WordPress har i dag, men også det faktum at WooCommerce gir en bra nettbutikk for svært lave kostnader om en sammenligner med alternative løsninger. WooCommerce gir en profesjonell nettbutikk med de fleste funksjoner en kan kreve av en nettbutikk og har fleksibiliteten som må ligge til grunn for å tilpasse seg til de ulike behovene nettbutikker har. En annen kjekke ting er at WooCommerce er utviklet av Magnus Jepson fra Stavanger. WooCommerce er også oversatt til Norsk språk.

WooCommerce Extensions
På lik linje med WordPress er det også et hav med 3. parts «plugg in» til WooCommerce. Noen gratis og noen koster noen dollar. Utvalget er stort og vil ofte dekke de «mangler» som ligger i kjerneproduktet på funksjonalitet.

Betalingsløsninger
Noen løsninger fra eks. Pay Pal er inkludert, mens andre må legges til gjennom plugg in, eller api fra leverandører.

Fleksibilitet
For mange er det viktig å få vist hele varesortimentet på web uten en nødvendigvis ønsker å drive nettbutikk. I ordinære webløsninger er det mye arbeid å legge inn produkter om bedriften har stort volum. I ettertid kommer arbeid med å vedlikeholde sortimentet med riktig info. Gjennom å bruke WooCommerce kan en enkelt importere inn tusenvis av produkter fra eksempelvis Excel gjennom å definere de ulike kolonners verdi. Varelister i Excel får en ofte av leverandører/produsenter, eller så kan en eksportere fra eget økonomisystem.

Digital synlighet og konvertering
Mange har i dag fått fokus på viktigheten innen digital synlighet og får besøkende til nettsiden både fra Google, Facebook og Instagram. Dessverre opplever vi ofte at for få tenker på å få konvertert de besøkende til salg. Besøkende blir på nettsiden i maks 20 sekunder og forlater siden uten å være tilfreds. Det er ikke nok å vise logo til produsenten av dine varer når kunden forventer mer. Vis vareutvalget og utfyllende produktinformasjon med gode bilder og du vil se at kunden i større grad blir værende og enten kjøper, eller kontakter din virksomhet.  

Søkemotoroptimalisering (SEO)
Bra innhold er uten tvil den viktigste ingrediens for å bli funnet på Google. Tenk på alle de som søker spesifikt etter et varemerke eller produkt, og i noen tilfeller til og med spesifikasjon for å finne leverandør til produkter. Nettbutikker blir ofte synlige hvor nettsider feiler pga. manglene informasjon.

Hvordan komme i gang?
Både WordPress og WooCommerce er Open Source og i utgangspunktet gratis. Jobben og derav kostnaden ligger i oppsett, design og tilpasninger til ditt varesortiment. Det er ikke noe som hindrer deg i å prøve å gjøre dette selv, men om du ikke er godt over gjennomsnittlig teknisk er det ikke noe vi anbefaler. Uansett om dere vil kjøpe tjenesten eller prøve selv er dere velkommen til et møte med oss i Megabite AS for å få noen gode råd med på veien.
kjetil-bloggbilde
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 18 år.

Eldre innlegg