Inbound marketing (Pull), på norsk Innkommende markedsføring

Dette er den nye trenden innen markedsføring. Årsaken er flere og noe jeg vil komme inn på i denne artikkelen. Inbound marketing er også kjent som innholdsmarkedsføring.

Outbound marketing (push), utgående markedsføring er det vi er mest vant med, dvs det vi ofte forbinder med reklame. Åpne avisen, lytt på radio, skru på tv, se i postkassen og en blir bombet med reklame som ønsker å skape et behov for deg. De aller fleste har en negativ assosiasjon og ønsker helst ikke å bli eksponert for dette selv om det ha en effekt.

Så hva er Inbound marketing (pull) og hvorfor øker populariteten år for år. Jeg mener at det har sammenheng med økningen av sosial media som Facebook og utbredelse av søkemotorer som Google. Hva er sammenhengen her? La oss ta Facebook først. Tradisjonell markedsføring (outbound marketing) virker forstyrrende og da ekstra mye når en benytter mobiltelefon. Innbound marketing er å gi kunder merverdi gjennom nyttig innhold som trekker oppmerksomhet mot din bedrift, da gjerne til nettsiden. Nyttige og informative artikler som er skrevet på bedriftens nettside og deretter publisert på Facebook er en typisk Innbound marketing løsning som ofte har suksess. ­
 

Hvem vil ikke være synlig på Google?

Et gjennomgående tema på bloggen til Megabite har vært synlighet på Google. Gjennom å skape innhold til bruk for Innbound marketing (push) vil en også øke synlighet og trafikk fra Google. Årsaken er at Google indekserer innhold og sider på ditt nettsted. I tillegg vil Google indeksere sider som har høy popularitet og treff høyere en sider med liten interesse. Ser dere sammenhengen? En god artikkel med innhold som engasjerer har mange effekter. Den skaper trafikk fra Facebook og Google og øker engasjementet fra kunder på bedriftens nettside.

​Inbound marketing er ønsket av forbrukere og derav en høyere effekt. Troverdighet er et nøkkelord her. Innholdet som blir publisert av bedriften er nyttig for forbruker og sistnevnte lar seg velvillig eksponere for bedriftens profil og produkter om han får noe i retur.

Konklusjonen er at Megabite AS anbefaler de fleste virksomheter å se på egen kompetanse og hva bedriften kan dele med andre for å skape oppmerksomhet. La markedssjefen blir artikkelforfatter og skap en god historie folk vil lese.
 
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 20 år.

Eldre innlegg