Hva er SSL sertifikat (https:) og må din nettside ha dette.

ssl sertifikat
Det er vanskelig å ignorere sikkerhet på nettstedet når konsekvensen blir lavere rangering i Google. Nettsteder uten HTTPS vil bli rangert «Ikke sikker» og få lavere rangering, noe som vil få konsekvenser for trafikken til nettsiden. Google ønsker sikrere nettsurfing og belønner de som har sikre nettsteder.

Google tvinger snart nettsteder til å bruke SSL sertifikater, om ikke kan konsekvensen bli å miste synlighet og rangering i søkemotoren. Dette er et ledd i å øke sikkerheten på web, hvor Google ønsker å vise om et nettsted er sikkert eller ikke. Google sin egen populære nettleser Chrome vil vise advarsel om nettstedet ikke er sikkert. 
SSL sertifikat advarsel
Denne advarselen vises i Chrome når det nettstedet ikke har SSL sertifikat og ber om passord eller kredittkortinformasjon. Dette skremmer bort mange kunder, og Google har bekreftet at slik advarsel vil bli vist på alle nettsider,  uavhenging av hvilken informasjon som blir etterspurt innen kort tid. Dette i seg selv bør være nok til å få dette på plass så fort som mulig. 

Hva er SSL sertifikat?

Et SSL-sertifikat er et digitalt sikkerhetssertifikat som er utstedt til et domene for å bevise at nettstedet er ekte. Det vil si at nettstedet er dem de utgir seg for å være og ikke noe imellom. SSL står for Secure Sockets Layer og er den nye standarden for digitale sikkerhetssertifikater. Når en internettbruker går inn på et sikkert område, og oppgir kredittkortinformasjon, e-post eller andre opplysninger om seg selv, aktiveres nettstedets SSL-sertifikat nettleseren og serveren for å opprette en sikker kryptert tilkobling uten det forstyrrer opplevelsen for brukeren. Alt kunden vil se er en hengelåsikon i statuslinjen for nettleseren sammen med "sikker" tekst i grønt. 
 

Behøver din bedrift SSL for sin nettside?

Om synlighet i Google er viktig for din bedrift, noe det er for de aller fleste vil vi anbefale å få installert SSL sertifikat til nettstedet. Årsaken er at Google vil prioritere de sikre nettstedene i tiden som kommer. Kostnaden er lav og det er kun et spørsmål om tid før en må gjøre dette uansett. Ikke mist rangering i søkemotoren fordi du var for sen til å få innført sikkerhetssertifikatet.  
 
Sikker SSL sertifikat
"Sikker" sammen med hengelås symbol er det vi ønsker, ikke bare for nettbutikker, men alle nettsteder. 
 

Hvordan?

Dette er noe som må utføres av din webleverandør, og ikke noe en kan gjøre selv. Det er mange typer sertifikater, så her er det viktig å ha en leverandør en kan rådføre seg med. Priser vil også variere, der de fleste har en månedskostnad selv om det også finnes gratis versjoner. Kontakt gjerne oss i Megabite AS om dere har spørsmål, også om dere ikke er kunde eller har nettstedet ditt hos oss. 
kjetil-bloggbilde
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 18 år.

Eldre innlegg