Googles søkeresultat favoriserer mobilvennlige sider

230415-blogg
Google har varslet om dette lenge, og den 21. april i år ble det gjennomført. Google endrer sine algoritmer slik at nettsider som ikke er responsive eller mobilvennlige får dårligere rangering i søkemotoren.

For mange virksomheter blir dette kritisk, og i en eller annen form vil det påvirke de aller fleste. Svært mange har sovet i timen, og ikke sett konsekvensen av dette. Trafikken fra mobiltelefoner øker hvert år, og Google imøteser mobilbrukerene i større grad enn før og gjennomfører tiltak. 

Vi vet fra før at en voksende andel av alle søk på Google kommer fra mobiltelefon, og statistikken viser nå nær 50 %. Når dine nettsider ikke blir funnet av denne målgruppen vil mange få en vesentlig trafikkreduksjon på sine nettsider.

Hva må til? Svaret er enkelt, sjekk linken under, legg inn adressen til din egen nettside. Er resultatet grønt er den ok, blir den rød kontakt din leverandør og be om pris på responsive nettsider. Dette er Google sin egen test og linken her helt trygg. 

Klikk her for å ta testen

Når en først har en prosess med leverandør rundt etablering av responsive sider, gjennomfør også tiltak innen søkemotoroptimalisering. Dette er viktig for de fleste bedrifter. Sjekk grundig om din leverandør har kompetanse på dette området. Om ikke, be din leverandør være ærlig om dette og hent da inn ekstern kompetanse ved behov. Husk å legge mye vekt på strategi da det er meningsløst å optimalisere en nettside for søkemotorer i blinde uten å vite hva en vil bli synlig på og til hvem?

Responsiv design handler om å designe og lage nettsider slik de tilpasser seg alle skjermstørrelser uten å ha egen mobil web med egen adresse. Nettsidene går fra kanskje tre kolonner til en kolonne om det fremvises på liten skjerm. Når en oppdaterer innhold på nettsiden oppdateres det også på alle flater siden siden er den samme. Dette gir responsive nettsider en fordel foran mobile nettsider i mange tilfeller.
kjetil-bloggbilde
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 18 år.

Eldre innlegg

Megabite Stavanger
Tlf:  51 59 26 52
Postadresse: Postboks 8034, 4068 Stavanger
Besøksadresse: Ipark, Prof. O. Hanssensvei 7, 4021 Stavanger
Megabite Bryne
Tlf: 901 55 525
Postadresse: Pb. 115, 4379 Egersund
Besøksadresse: Forum Jæren, 5. etasje, Hetlandsgata 9, 4340 Bryne
Megabite Egersund
Tlf:  901 55 525
Postadresse: Pb. 115, 4379 Egersund
Adresse: Sokndalsveien 15, 4370 Egersund
Megabite Stavanger
Megabite Jæren & Dalane