Fakta om WordPress som imponerer

WordPress brukes nå på 26% av alle verdens nettsider. Årsaken kan være mange, men det faktum at det er gratis og har det største nettverket med utviklere som lager 3. parts programvare (plugins) er nok den største grunnen.

300 000 ord blir skrevet hvert eneste minutt med bruk av WordPress, noe som genererer 1 390 000 nye poster hver dag.

WordPress er det soleklart mest brukte CMS løsning i verden i dag. Av kjente verktøy har de en markedsandel på 59,4% som ligger langt foran Joomla på 2. plass med 6%.

WordPress er oversatt til 62 språk.

Det er i skrivende stund 44 622 plugins. Samlet nedlasting av disse er nå 1,3 milliarder.

Mindre en 1/3 del av alle WordPress installasjoner er oppdatert til siste versjon. Dette er skyggesiden av WordPress om en ikke har en god leverandør i ryggen.

Kilde: w3techs, digital.com og Wordpress.com
 

Skal du lage egen nettside med WordPress?
 

Selv om WordPress er gratis og gir mulighet for mange å bygge en side selv er det viktig å ha en god leverandør i ryggen. Gjør en dette selv er det nok kun spørsmål om tid før en vil oppleve utfordringer rundt oppdateringer, versjoner, plugin`s som slutter og virke, og i verste fall hacking. Megabite AS bygger nettsider med bruk av flere typer CMS verktøy, også WordPress og kjenner både gode og negative sider med cms løsningen og kan bistå med support selv om vi ikke har bygget nettsiden for dere. Å gi support på WordPress sider vi ikke har laget selv kan ofte enklere sagt en gjort da det finnes svært mange ulike temaer og plugin`s på markedet. Det kan derfor være greit å kontakte oss alt før dere starter opp et eget prosjekt for å få noen gode råd på veien med hva som fungerer bra og ikke. Vi har kontorer i Stavanger, Bryne og Egersund.    


 
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 20 år.

Eldre innlegg