Annonserer du for dine konkurrenter

Det er en drøy påstand jeg av og til fremmer for enkelte kunder. Argumentasjonen som ligger bak en slik påstand skal jeg utdype i dette blogginnlegget.

Jeg har i flere tidligere innlegg både belyst begrepet innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering og ønsker å sette dette inn i en sammenheng.
seo_blogg
Tradisjonell markedsføring har fortsatt en effekt, men ikke alltid slik en hadde tenkt? La oss ta et eksempel som tydeliggjør viktigheten med å være synlig i alle kanaler. La oss si din virksomhet setter inn en stor annonse i avisen.  Annonsen er bra laget og vekker en følelse og skaper et behov hos mottaker. Denne potensielle kunden tar sjelden en avgjørelse samtidig som annonsen blir sett, men det starter en prosess som ofte går ut på at behovet blir analysert og kona eller mannen blir konfrontert med «behovet», og samlet sett kan det gå flere dager før avgjørelse om å foreta et kjøp blir tatt. Husker da vedkommende avsender for annonsen? vil det bli ditt firma som blir kontaktet? En kan spekulere, men sannsynligheten er stor for at kunden ikke husker deg, men er nå klar for å foreta et kjøp og vil bruke Google eller andre søkemotorer for å finne en leverandør av produktet eller tjenesten annonsert i utgangspunktet. Om din virksomhet da ikke er synlig på Google på de søkeord kunden benytter vil i ytterste konsekvens bli din konkurrent som fikk salget på grunnlag av annonsen du kostet.

Det budskapet jeg prøver å få frem er viktigheten i å være synlig i søkemotorer i tillegg til de tradisjonelle markedsaktivitetene. Se på forbrukers adferd i det mediebildet de omgis av i dag, og hvor raskt de har adoptert nye vaner. Har din bedrift fulgt med i timen?
 
kjetil-bloggbilde
Av:
Kjetil Kleppe
Styreformann og digital rådgiver, Megabite AS
kleppe@megabite.no

Kjetil Kleppe har jobbet med utvikling og rådgivning innen web i 18 år.

Eldre innlegg