12.mars.2019

Ny offisiell nettside for Preikestolen


Preikestolen har ikke tidligere hatt en offisiell nettside. Konsekvensen var at private aktører laget ulike nettsider som ikke nødvendigvis var oppdatert med riktig og oppdatert informasjon. Dette ønsket Stiftelsen Preikestolen å gjøre noe med i sin nye satsing på egen nettside. Megabite fikk tildelt jobben med å lage og drifte nettsiden.

toppbilde-front-preikestolen-365
Nettsiden inngår i en stor satsing fra Stiftelsen for å øke informasjonen og sikkerheten rundt Preikestolen. Nettsiden oppdateres med værvarsel og oppdatert informasjon om stien, føret og kø. Det blir også installert trafikktellere på stien for å få bedre informasjon om antall besøkende. 2018 viste besøkstall på over 300 000, noe som er en økning fra 2017 og beste år hittil.

Megabite har laget nettsiden under domenet www.preikestolen365.no. Nettsiden er laget med bruk av WordPress CMS løsning. Nettsiden er designet fra bunn av uten bruk av ferdig layout, basert på innspill og ønsker om funksjon fra Stiftelsen Preikestolen som hadde gjort et grundig forarbeid. Det blir mye fokus på digital synlighet i tiden fremover for å kunne nå ut til flest mulig med nyttig informasjon, både i søkemotorer og sosiale medier. Det er viktig at folk flest klarer å skille mellom den offisielle nettsiden og ulike private aktører sine bidrag som ofte er reklamefinansiert og utdatert.

Nettsiden har også egne seksjoner for Kjerag, Flørli og Lysefjorden, og egen blogg seksjon som vil bli oppdatert fremover med gode relevante artikler.
Se nettsiden på www.preikestolen365.no

Les mer om Stiftelsen Preikestolen som ruster opp for 3,5 millioner i Stavanger Aftenblad: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/wE7nP5/Ruster-Preikestolen-opp-for-3_5-millioner